Ostaminen huutokaupassa

Järjestämme niin sanottuja perinteisiä huutokauppoja 4 kertaa vuodessa. Nämä ovat tilaisuuksia joissa voitte osallistua joko tulemalla huutokauppapaikalle, tai käyttämällä meidän online Liveauction-tarjous työkalua. Jos tulette huutokauppapaikalle voitte tutustua kohteisiin ennen kuin päätätte tehdä tarjouksen, ja jos tarjouksenne voittaa voitte heti maksettuanne kaikki kulut saada kohteen mukaanne. Katsokaa huutokauppaluettelosta huutokauppapaikan osoitteen.

Saapuminen huutokauppapaikalle

Kun saavutte huutokauppapaikalle teidän tulee rekisteröityä meidän vastaanotossa. Pitäkää voimassaoleva virallinen henkilötodistus valmiina. Huom: Teidän tulee rekisteröityä siinäkin tapauksessa että ette suunnittele ostavanne mitään!

Rekisteröityessänne saatte keltaisen numerolla varustetun huutolapun jota voitte käyttää tarjousten tekemiseen huutokaupassa.

Ennakkotarjouksen tekeminen ennen huutokauppaa

Teillä on mahdollisuus tehdä tarjous kohteista ennen huutokaupan alkua. Tämän voitte tehdä online huutokauppa luetteloa käyttäen kun olette kirjautunut järjestelmään (huom. tällä hetkellä joudutte kirjautumaan vanhaan järjestelmäämme voidaksenne tehdä tarjouksia verkossa, katso https://www.holmasto.fi/auctions lisätietoja). Kun teette ennakko tarjouksia suosittelemme että tarjoatte maksimi summan mitä olette valmiit maksamaan kohteesta vaikka lähtöhinta on huomattavasti alempi. Järjestelmämme nostaa automaattisesti tarjouksenne huutokaupan edetessä. Mikäli nuija hinta on alempi kuin tarjouksenne maksatte ainoastaan nuija hinnan.

Tarjouksen tekeminen huutolapulla

Huutokaupan aikana, meklari ilmoittaa myytävän kohteen numeron sekä voimassa olevan tarjouksen määrä. Informaatio näkyy myös meklarin takana olevalla näytöllä. Kun näette kohteen jolle haluatte tehdä tarjouksen, nostatte keltaisen huutolappunne niin että se on selvästi näkyvissä meklarille ja hänen avustajalle. Pitäkää huutolappunne ylhäällä niin kauan kuin olette tarjouskilpailussa mukana. Laskekaa lappunne jos hinta nousee yli sen tason jonka olette valmiit maksamaan.

Tarjouksen tekeminen Liveauction tarjous-työkalun avulla

Liveauction tarjous-työkalumme mahdollistaa osallistumisenne huutokauppaan käyttäen mitä tahansa laitetta jossa on moderni selain. Suosittelemme että teillä on nopea internet yhteys käytössänne koska verkko viiveet voivat muuten aiheuttaa ongelmia.

Huom: tällä hetkellä teillä täytyy myös olla tili meidän vanhassa järjestelmässä voidaksenne olla mukana huutokaupassa käyttäen Liveauction työkalua. Katso https://www.holmasto.fi/fi/huutokaupat lisätietoja.

 1. Mene https://liveauction.holmasto.fi
 2. Kirjaudu sisään käyttäen tietojasi (huom. toistaiseksi vanhan järjestelmän tiedot)
  Liveauction login screen desktop    Liveauction login screen mobile
 3. Mikäli huutokauppa ei ole vielä alkanut, tulet ainoastaan näkemään aloitus sivun. Voit jättää selaimesi tälle sivulle. Huutokaupan alkaessa sivu päivittyy automaattisesti sille kohteelle joka myydään.
  Liveauction lobby screen
 4. Huutokaupan alettua näette sivun jossa näkyy myytävänä oleva kohde, tällä hetkellä tarjottu hinta sekä pyydetty hinta. Normaalisti kohde näkyy 5 - 10 sekuntia ennen nuijaa jollei välitöntä kiinnostusta kohteeseen ole (riippuen kohteen arvosta), joten valmistautukaa tekemään tarjouksia ennakkoon kohteista jotka kiinnostavat. 
 5. Painakaa " Tee tarjous" kohtaa näytön alareunassa tehdäksenne tarjous pyyntihinnalla.
 6. Mikäli haluatte tarjota pyyntihintaa korkeamman summan, kirjoitatte summan kohtaan "tee tarjous" viereen ja painakaa sitten "Tee tarjous" kohtaa. Huomiokaa että 200.000€ korkeampaa tarjousta ei voi tehdä Liveauction työkalussa. Huomioikaa myös että tarjouksen peruminen ei ole mahdollista Liveauction työkalun kanssa.
 7. Mikäli tarjouksenne voittaa, näyttö ilmoittaa teille tästä ennen kuin siirrytään seuraavaan kohteeseen. Voitte myös tarkistaa voitettujen kohteiden tilanteen valikon kohdasta "Tulokseni" tarjoustyökalussa.
  Liveauction bidding screen winning
 8. Mikäli tarjouksenne ei enään ole korkein muuttuu taustaväri oranssi/punaiseksi. Voitte silloin jättää uuden tarjouksen toistamalla kohta 5.
  Liveauction not highest bid

Korjauksia huutokaupan aikana ja sen jälkeen

Pidätämme oikeuden korjata hintaa tai kohteen ostajaa huutokaupan aikana tai huutokaupan jälkeen.

Voitettujen kohteiden toimitus

Voitte saada kaikki kohteet jotka olette voittanut huutokaupassa vastaanotostamme milloin tahansa huutokaupan aikana maksettuanne laskunne. Kaikki myydyt kohteet ovat Holmaston  omaisuutta kunnes niitä koskeva lasku on täysin maksettu. Huutokaupassa voitte maksaa käteisellä tai yleisimmillä luottokorteilla.

Jollette osallistuneet huutokauppaan paikan päällä, vaan tarjositte ennakkoon tai käyttämällä Liveauction-tajous työkalua eri paikasta voitte noutaa kohteet seuraavana työpäivänä liikkeestämme tai pyytää meitä toimittamaan ne.