Skip to content
Verkkokauppa Korut Kellot Rahat Setelit Keräilytarvikkeet Kirjallisuus Kunniamerkit Militaria Mitalit Olympia Hopeaesineet Muuta HUUTOKAUPAT Seuraava huutokauppa Ostaminen huutokaupassa Myyminen huutokaupassa Kuntoluokitus ja lyhenteet Huutokauppasäännöt Arviointi Korujen arviointi Kellojen arviointi Kohteiden arviointi Kuolinpesät Vakuutusyhtiöille Meistä Yhteystiedot Yritysesittely Holmaston historia Caritha Holmasto – von Schantz in memoriam 1942-2017 Lehdistö & Media Blogi Ostamme kultaa

Tilaus- ja toimitusehdot

1. Yleiset ehdot.

Seuraavia ehtoja sovelletaan Holmaston verkkokaupan ja verkkokaupan asiakkaan  (jäljempänä ostaja) välillä kun ostaja tilaa tuotteita Holmaston verkkokaupasta (www.holmasto.com)

Ensi sijaisesti noudatetaan tämän sopimuksen ehtoja mikäli ei kuluttajansuojalaki tai suomen laki muuta edellytä. Mikäli ostajana on yritys noudatetaan ensisijaisesti näitä ehtoja sekä toissijaisesti suomen kauppalakia ja suomen lakia.

2. Kauppasopimus.

Sopimus kaupasta syntyy ostajan ja Holmaston välillä kun ostaja on lähettänyt tilauksen Holmaston verkkosivuilta.  Mikäli tilaus tehdään muulla tavalla esimerkiksi sähköpostitse sopimus astuu voimaan heti kun Holmasto on lähettänyt tilausvahvistuksen ostajalle.

3. Ostosten tekemiseen

Ostosten tekemiseen on ostajan ilmoitettava Nimi, Osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Maksutavasta riippuen saattaa maksunvälittäjä, laskuttaja tai muu kolmas osapuoli vaatia lisätietoja.

4. Maksu

Maksu tuotteista suoritetaan tilauksen yhteydessä Ostajan valitsemalla tavalla seuraavista vaihtoehdoista:

PayTrail-palvelun kautta voit maksaa verkkopankistasi tai maksukorteilla (credit/debit): OP-pankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit.

Klarna laskulla

5. Tilausvahvistus

Asiakas saa tilauksen tehtyään tilausvahvistuksen, joko sähköpostitse tai tekstiviestinä, josta käy ilmi tuotteen tiedot, tilauksen kokonaishinta, valittu maksu- sekä toimitustapa . Mahdollisista virheellisistä tiedoista pyydetään ilmoittamaan pikaisesti osoitteeseen shop@holmasto.com tai puhelimitse 09 666500

6. Toimitustavat ja -ehdot

Tilatut tuotteet toimitetaan Holmaston käyttämän kuljetuspalveluja tuottavan yrityksen välityksellä,.  Posti, DHL tai tarvittaessa jokin toinen kuljetusyritys.

Toimituskulut kuljetusvaihtoehtojen mukaan  ilmoitetaan verkkokaupan tuotteen oston yhteydessä joista ostaja voi valita mieleisensä tarjolla olevista vaihtoehdoista. Kaikki lähetykset ovat Holmaston puolelta kokonaisuudessaan vakuutettuja siihen asti kunnes ostaja on vastaanottanut lähetyksen. Mahdolliset tuotteessa kuljetuksen aikana ilmenneistä vaurioista on ostajan ilmoitettava viipymättä Holmastolle.

Tuotteita voi noutaa myös liikkeestämme, luonnollisesti ilman toimituskuluja.

Tilaukset käsitellään mahdollisimman nopeasti ja pyritään lähettämän ostajalle 1-3 arkipäivän kuluessa. Holmasto ei vastaa  lakosta, muuten odottamattomasta, tai Holmaston vaikutsmahdollisuuksien ulkopuolelta johtuvasta (Force Majeur) syystä aiheutuneesta viivästyksestä toimituksen yhteydessä.

7. Palautusoikeus

Asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus laskettuna tuotteen vastaanottamisesta. Palautuksesta on sovittava Holmaston kanssa etukäteen joko sähköpostitse tai niin halutessa erillisellä palautuslomakkeella joka on tulostettavissa Holmaston sivuilta tästä (reklamaatiolomake pdf) . Holmasto toimittaa pyydettäessä lomakkeen myös sähköpostitse tai postitse.  Ostaja vastaa palautuskuluista kokonaisuudessaan. Palautukset on tehtävä postitse kirjattuna lähetyksenä, tuotteet pakattuna niin, että kuljetuksen aikana ei pääsee aiheutumaan tuotteille vahinkoa. Ostaja vastaa lähetyksestä kaikilta osin kunnes Holmasto on saanut lähetyksen haltuunsa.  Palautettavat tuotteet  lähetetään osoitteeseen: Holmasto, Aleksanterinkatu 50, 00100 Helsinki, lähetyksessä ilmoitetaan s-postiosoite: shop@holmasto.com Lähetykseen tulee liittää palauttajan yhteystiedot sekä tarpeelliset tiedot palautuksen kohteina olevista tuotteista.
Palautettavat tuotteet tulee olla siinä kunnossa kuin ne ovat olleet kun ostaja on ne vastaanottanut.

8. Arvonlisäverot

Holmaston verkkokaupassa on sekä käytettyjä, käyttämättömiä ja kokonaan uusia tuotteita joihin pääosin sovelletaan marginaalivero-menettelyä eivätkä näinollen sisällä vähennettävää arvonlisäveroa. Poikkeuksena ovat: Uudet kirjat ALV 10%, sijoituskulta-tuotteet ALV 0% sekä muut uudet tuotteet ALV 24% (Esimerkiksi rahasarjat, juhlarahat ja keräilytarvikkeet)

9. Muut ehdot

Holmaston liikkeessä suurin osa myytävistä tuotteista ovat uniikkeja, yksittäiskappaleita. Äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa tuotetta ei ole mahdollista toimittaa. Näin esimerkiksi jos tuote on myyty samanaikaisesti myymälässä ja verkkokaupassa, tuote on vahingoittunut tai tuotetta ei voida jonkin vastaavanlaisen syyn vuoksi toimittaa. Holmastolla on e.m. tilanteissa oikeus purkaa tehty kauppa ja palauttaa kauppasumma ostajalle. Holmasto ilmoittaa em. kaltaisesta tapahtumasta ostajalle viipymättä.

Tekniset laitteet / Taskukellot

Tekniset laitteet ja esineet kuten esimerkiksi taskukellot, ilmapuntarit, tms. myydään ensisijaisesti keräilykohteina eivätkä näinollen välttämättä ole sellaisessa toimintakunnossa, että niitä voidaan käyttää alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, esimerkiksi ajan näyttäjinä tai mittaajina. Taskukellojen osalta Holmasto ei takaa ajassa pysymistä eikä muutenkaan toimintavarmuutta.

Rannekellot

Holmaston takuu on että kaikki myynnissä olevat rannekellot ovat tarkastettuja ja aidoiksi todettuja. Osa kelloista ovat huollettuja ja niissä tapauksissa kauppaan sisältyy myös huoltotodistus. Kaikki myytävät rannekellot ovat toimintakuntoisia.